Jumat, 16 Juni 2017

Resepi salad beri gandum dengan bit panggang dan kari mentega kari

Salad Berry Wheat yang lazat dengan Beet Roasted dan Curry Cashew Dressing - resipi yang sihat dan mudah ini adalah letupan manis, rasa yang enak dan tekstur yang kenyal dan renyah.

Keinginan saya untuk makanan telah dipadankan dengan cuaca, dan minggu ini saya akhirnya mengeluarkan beberapa buah gandum yang telah duduk di pantri saya selama berbulan-bulan untuk membuat salad sederhana. Saya tidak berkongsi resipi beri gandum dengan anda seketika, dan itu benar-benar tidak betul, kerana saya suka penyedut emas kecil dengan semangat. Dimasak ke konsistensi yang tepat, beri gandum adalah kotor dan sedikit kenyal dengan tekstur yang memuaskan dan rasa yang pecandu. Resipi terakhir saya berkongsi dengan anda, bertahun-tahun yang lalu, adalah untuk pilaf dibuat dengan buah gandum, tetapi kali ini saya mempunyai untuk anda sesuatu yang lebih mudah tetapi hanya sebagai rasa dan memuaskan: Salad Berry Wheat saya dengan Bean Panggang dan Kari Kari.



Untuk mengatakan ini adalah resipi sederhana tidak cukup kerana, sebenarnya, ia bukan resepi sama sekali. Apa yang anda lakukan adalah membuang beberapa bahan bersama-sama dan melemparkannya ke dalam berpakaian beraroma. Bit, yang dipanggang untuk kesempurnaan, kaya dan gemuk dan lembut dan manis. Pecan adalah renyah dan kacang. Cranberry adalah manis dan asam dan tahan pada musim sejuk yang tidak pernah ada. Dan persalinan - keajaiban lima bahan dari kacang mete, serbuk kari, kunyit, sriracha, dan lemon - cukup baik untuk makan dari pengisar dengan sendok.

Beri gandum boleh dimasak dalam periuk di atas dapur atau dalam periuk tekanan, jika anda mempunyai satu. Saya suka menggunakan periuk tekanan, hanya kerana ia membuat kerja pendek proses yang agak panjang. Saya juga suka bahawa periuk tekanan membuat beri menyerah kepada tekstur yang sedikit lebih lembut daripada yang anda boleh dengan mudah - atau cepat - dicapai dalam periuk.

Resipi berikut.

Bahan-bahan
  • 1 1/2 cawan buah gandum, direndam semalaman
  • 6 bit
  • 1/2 cawan pecan, ringan dipanggang
  • 1/4 cawan cranberry
  • 2 sudu kismis keemasan
  • 1/2 cawan kalamata buah-buahan (pilihan)
  • 1/4 cawan pasli cincang
Untuk kari mentega berpakaian:
  • 1/2 cawan mentega, direndam selama sekurang-kurangnya 30 minit, kemudian disiram
  • 1 sudu serbuk kari
  • 1/4 sudu teh kunyit
  • 1 sd Sayuran Sriracha (sesuaikan mengikut citarasa anda)
  • Jus 1 limau
  • Garam secukup rasa
Arahan
  1. Masak buah beri gandum. Bilas beri dan letakkan dalam periuk dengan 4 cawan air dan 1 sdt garam. Bawa hingga mendidih, tutup, kemudian masak selama reneh selama sejam atau sehingga beri lembut tetapi masih sedikit kenyal. Jika menggunakan periuk tekanan, tambah 4 cawan air dan masak selama tiga wisel. Tuangkan buah gandum yang dimasak sebelum digunakan.
  2. Untuk memanggang ketukan, mulakan dengan memanaskan ketuhar hingga 400 derajat. Anda boleh mengupas bit sebelum memanggang atau selepas. Saya cenderung untuk memilih kaedah selepasnya kerana kulitnya lebih mudah. Panggang bit dalam lembaran pembakar selama 35-40 minit. Hidupkan sekali separuh melalui memasak. Bit adalah lembut ketika anda dapat menembus pusat dengan garpu dengan mudah. Keluarkan bit dari oven, biarkan mereka sejuk, dan kemudian potong 1/2 inci kiub.
  3. Buat pakaian dengan meletakkan semua bahan dalam pengisar dengan 1/2 cawan air. Campurkan sehingga sangat licin.
  4. Letakkan gandum berry, cranberry, kismis, zaitun jika menggunakan, pecan, dan pasli dalam mangkuk besar dan melemparkan bersama. Tambahkan bit di akhir, kerana mereka akan mewarnakan segala-galanya dalam warna merah (termasuk jari anda, jadi pakai sarung tangan jika anda mesti). Gerimis pada berpakaian dan berkhidmat.


EmoticonEmoticon